Donbasa teroristi iznīcina Krievijas algotņus, kuriem palikuši parādā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu organizācija «Doņeckas tautas republika» (DTR) iznīcina Krievijas algotņus, lai nebūtu viņiem jāmaksā atalgojums par piedalīšanos kaujās Donbasa frontēs, sociālajā tīklā «Facebook» pavēstījis Krievijas žurnālists Timurs Oļevskis.

«Peskos es novēroju dīvainu ainu, kā četras stundas DTR artilērija lidostas nomalē gludināja māju, kurā atradās cita DTR apakšvienība. Par to pat uzrakstīju ziņu. Es nevarēju saprast, kāpēc un kas notiek. Un Ukrainas virsnieki nevarēja saprast, tikai runāja, ka tas notiek samērā bieži. Pašāva pa savējiem, bet pēc tam sāka šaut uz viņiem,» raksta žurnālists.

Viņš arī norāda, ka pēc trim mēnešiem saņēmis atbildi no kāda Novosibirskas iedzīvotāja, kurš atgriezies no Donbasa, kur viņš karojis prokremlisko spēku pusē.

«Viņš stāstīja, ka tā nogalina kaujiniekus no Krievijas, kuriem negrasās maksāt solīto algu. Viņiem var būt parāds par trim mēnešiem, un pirms atgriešanās viņus gāž zemē ar artilēriju, ja ir izdzīvojuši kaut kādā neperspektīvā kaujā,» raksta žurnālists.

Oļevskis skaidro, ka tāda vieta bijusi Doņeckas lidosta. «Norakstīja piķi,» viņš piebilst.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu