ASV Baltais nams: Krievija riskē nonākt starptautiskā izolācijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neievērojot Minskas vienošanās, Krievija riskē ar to, ka tā var nonākt starptautiskā izolācijā un pret to var tikt noteiktas jaunas sankcijas, ceturtdien paziņoja ASV Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests.

«Mēs esam nobažījušies par Krievijas tendenci pārkāpt tās vienošanās, kuras tā tikko ir parakstījusi. Tādēļ Krievija riskē nonākt izolācijā un saskarties ar papildu ierobežojošiem pasākumiem no starptautiskās sabiedrības puses,» sacīja Ērnests.

Viņš arī pavēstīja, ka ceturtdien ASV prezidenta Baraka Obamas padomniecei nacionālās drošības jautājumos Sjūzanai Raisai ir paredzēts tikties ar kolēģiem no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas un Vācijas, lai apspriestu situāciju Ukrainā.

12.februārī sarunās Minskā tika panākta vienošanās par pamieru Ukrainā, kas stājās spēkā 15.februārī. Tomēr abas konfliktā iesaistītās puses - gan Ukrainas valdības spēki, gan separātisti - apsūdz viena otru pamiera pārkāpšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu