«Islāma valsts» Irākā iznīcina senas asīriešu skulptūras

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» izplatījis video, kurā redzams, kā tā atbalstītāji Irākas ziemeļos posta senatnes mākslas darbus, arī 2600 gadus vecas asīriešu skulptūras.

Eksperti, kas noskatījušies džihādistu video, atzīst, ka desmitiem VII gadsimtā p.m.ē. tapušās Ninīves skulptūras ir sapostītas un daudzas vairs nav atjaunojamas.

«Islāma valsts» ekstrēmisti asīriešu skulptūras, kurās attēlotas senās dievības un mītiskās būtnes, sadauzījuši ar āmuriem.

«Tie bija ļoti svarīgi vēsturiski darbi,» sacīja Heidelbergas universitātes profesors Divupes civilizāciju eksperts Pēters Miglus. «Redzot, tās uz grīdas sadauzītas daudzos gabalos, jāatzīst, ka

tās būs ļoti sarežģīti atjaunot.»

«Islāma valsts» izvērsusi kampaņu ar mērķi iznīdēt visas politeisma paliekas, šādi īstenojot savas islāma ekstrēmās interpretācijas principus.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu