Sprādzienos Nigērijā 35 bojāgājušie; neveiksmīgu teroristu nolinčo pūlis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nigērijas ziemeļaustrumos un valsts centrālajā daļā ceturtdienas pēcpusdienā tika sarīkoti divi spridzināšanas uzbrukumi, kuros nogalināti vismaz 35 cilvēki, paziņoja vietējie iedzīvotāji un armija.

Pirmajā sprādzienā terorists pašnāvnieks detonēja sprāgstvielas autoostā valsts ziemeļaustrumu pilsētas Biu nomalē, nogalinot 18 cilvēkus, tai skaitā trīs sievietes, un ievainojot vēl sešus cilvēkus.

Terorista pašnāvnieka līdzzinātājs, kurš bija ieradies kopā ar viņu, nepaspēja detonēt savas sprāgstvielas, jo sprādzienā izdzīvojušie viņu nogalināja. Pūlis pēc tam aplēja neveiksmīgā spridzinātāja līķi ar benzīnu un aizdedzināja no attāluma, izraisot pie viņa esošo sprāgstvielu eksploziju.

Abi teroristi bija uzdevušies par tirgotājiem, kuriem ar autobusu jānokļūst atpakaļ savā ciemā.

Dažas stundas pēc tam Nigērijas vidienes pilsētā Džosā 17 cilvēki gāja bojā un daudzi tika ievainoti, eksplodējot sprāgstvielām, kas no garāmbraucoša automobiļa tika iemestas divās cilvēku grupās.

Lai gan par šiem teroraktiem neviens nav uzņēmies atbildību, tajos tiek turēts aizdomās islāmistu kaujinieku grupējums «Boko Haram», kas jau agrāk sarīkojis uzbrukumus ar cilvēku upuriem gan Biu un Džosā, gan citās Nigērijas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu