Vairāk nekā 25 000 ēģiptiešu pametuši Lībiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 25 000 ēģiptiešu pametuši Lībiju pēc teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» publiskotā video, kurā redzama 21 koptu kristieša noslepkavošana, nocērtot viņiem galvu, piektdien pavēstījusi Ēģiptes Ārlietu ministrija.

Šā notikuma dēļ Ēģipte 16.februārī Lībijā veica uzlidojumus džihādistiem un aicināja daudzos viesstrādniekus atgriezties mājās drošības apsvērumu dēļ.

Ārlietu ministrija informēja, ka 21 407 ēģiptieši atgriezušies mājās pa sauszemi, šķērsojot robežu Sallumā, bet 4122 devušies uz Tunisiju, no kurienes valdības nodrošinātās lidmašīnas tos nogādājušas Ēģiptē.

Precīzs Lībijā nodarbināto ēģiptiešu skaits nav zināms, bet tiek uzskatīts, ka tas varētu sasniegt simtiem tūkstošu.

Pirms NATO atbalstītās sacelšanās, kuras laikā 2011.gadā tika gāzts un nogalināts diktators Muamars Kadafi, Lībijā strādāja 1,5 miljoni ēģiptiešu.

Togad, bēgot no asinsizliešanas, Lībiju pameta simtiem tūkstošu ēģiptiešu, taču daudzi palika un tika ierauti nemieros, kuri turpinās līdz šim brīdim.

Valsts ir pārpildīta ar ieročiem, un konkurējošie bruņotie grupējumi cīnās par varu. Lībijā patlaban ir divas valdības - starptautiski atzītā, kas patvērusies tālu valsts austrumos, bet otra, ar islāmistiem saistītā, mitinās galvaspilsētā Tripolē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu