Spānijā aiztur astoņus pilsoņus pēc atgriešanās no karošanas Donbasā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Spānijas policija piektdien aizturēja astoņus šīs valsts pilsoņus, kas atgriezušies Spānijā pēc karošanas Ukrainas austrumos prokrievisko separātistu pusē, vēstīja izmeklēšanai tuvi ziņu avoti.

(ziņa papildināta no 4.rindkopas)

Policisti aizturēja aizdomās turētos sešos Spānijas reģionos, teikts valdības paziņojumā.

Izmeklēšanai tuvs ziņu avots raksturoja aizturētos kā prokrieviskus galēji kreisas ideoloģijas piekritējus.

«Ir aizturēti astoņi spāņu kaujinieki, kas atgriezušies no Ukrainas pēc piedalīšanās konfliktā Donbasa reģionā, kur viņi tiek apsūdzēti dažādos noziegumos,» paziņoja Spānijas valdība.

Aizturētajiem var tikt izvirzītas apsūdzības par kara ieroču glabāšanu, līdzdalību slepkavībā un Spānijas neitralitātes Ukrainas konfliktā pārkāpšanu, sacīja izmeklēšanai tuvais ziņu avots.

Šis ziņu avots arī sacīja, ka aizdomās turētajiem iedvesmas avots bija «Starptautiskās brigādes» - daudznacionālie brīvprātīgo spēki, kas cīnījās pret ģenerāļa Fransisko Franko vadītajiem nacionālistu spēkiem Spānijas pilsoņkarā trīsdesmitajos gados.

Kaujinieki bija ievietojuši internetā ieroču attēlus un paziņojumus par savu apņemšanos cīnīties Ukrainā.

2014.gada augustā internetā ievietotā paziņojumā kāds Spānijas kreisais grupējums, piesaucot kā piemēru «Starptautiskās brigādes», aicināja piekritējus doties uz Ukrainas austrumiem, lai cīnītos pret «fašisma vēzi», kas izplatoties Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu