Jaceņuks: Konflikts Donbasā ilgs vēl daudzus gadus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konflikts Donbasā ilgs vēl daudzus gadus, piektdien intervijā Ukrainas telekanāliem pavēstīja Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks. «Jāsaprot, ka konflikts austrumos ir konflikts ne uz gadu, ne diviem un pat ne pieciem,» pavēstīja Jaceņuks.

Viņš uzsvēra, ka Ukraina negrasās ar vietējo vēlēšanu palīdzību leģitimizēt pašpasludināto «Doņeckas tautas republikas» un «Luhanskas tautas republikas» nelikumīgo varu. «Mēs tās (vēlēšanas) sarīkosim. Savāciet savus bandītus ar automātiem un atjaunojiet Ukrainas centrālo varu, tad mēs tur sarīkosim vēlēšanas. Taču tos draņķus mēs neleģitimizēsim ar vietējām vēlēšanām, kuras ir nelikumīgas, ja tur atrodas krievu teroristi,» paziņoja premjers.

Pēc viņa teiktā, Krievija atsakās nodot Ukrainai kontroli pār Ukrainas-Krievijas robežu, lai «nemitīgi turētu šo teritoriju nestabilitātē, papildus nosūtītu pagaidu pārvietotās personas, sūktu naudu no Ukrainas budžeta, radītu šeit politisku un ekonomisku nestabilitāti».

«Bet tālāk viņš (Krievijas prezidents Vladimirs Putins) kliegs uz katra soļa, ka vajag veikt konstitucionālu reformu. Tā nav federalizācija? Lai gan pēc būtības Krievija grib Ukrainas izjukšanu ar kaut kādas kvazifederālas valdības palīdzību,» sacīja Jaceņuks.

Viņš arī pavēstīja, ka pēc pašreizējām aplēsēm būs nepieciešami aptuveni pusotrs miljards dolāru to Donbasa teritoriju atjaunošanai, kuras Ukraina atguvusi no teroristiem. Kā norādīja Jaceņuks, tik milzīgas izmaksas ir saistītas ar to, ka teroristi iznīcināja un turpina iznīcināt infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu