Maskavā nošauts opozicionārs Boriss Ņemcovs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksim Blinov / RIA Novosti

Piektdienas vakarā Maskavas centrā nogalināts opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, vēstī «Interfax». Ņemcovs nogalināts ar četriem šāvieniem mugurā. Ņemcovs grasījās publiskot ziņojumu par karu Ukrainā. To, atsaucoties uz Ņemcova līdzgaitnieku Iļju Jašinu, savā tviterkontā paziņoja telekanāla «Doždj» pārstāve Ksenija Sobčaka.

«Nenoskaidrota persona četras reizes izšāva uz Ņemcovu. No gūtajiem ievainojumiem politiķis nomira,» sacījuši avoti. Notikuma vietā strādā izmeklētāji.

Kā paziņoja Iekšlietu ministrija, Ņemcovs nogalināts ar četriem šāvieniem mugurā.

Avoti vēstī, ka Ņemcovs tajā brīdī gājis pāri tiltam kopā ar kādu sievieti, kad

pēkšņi no automašīnas izlēca nezināmas personas, raidīja četrus šāvienus

un aizbēga no notikuma vietas.

Foto no slepkavības vietas

«Es savā acu priekšā redzu Borisa līķi. Es redzu līķi un apkārt ir ļoti daudz policijas,» aģentūrai «RIA Novosti» sacīja viņa partijas biedrs Iļja Jašins.

Aģentūra «Interfax» vēstī, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins Ņemcova slepkavības lietu «paņēmis savā kontrolē».

Politiķis nogalināts divas dienas pirms opozīcijas gājiena Maskavā. Ņemcovs bijis viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas līderiem, kā arī bijušais vicepremjers.

Sestdien Maskavas centrā cilvēki nes nolikt ziedus opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības vietā, kā arī tur sapulcējušies aptuveni 200 cilvēki.

Slepkavības vietā uz Lielā Moskvoreckas tilta novietots Ņemcova portrets un pareizticīgo ikona.

Ziedus cilvēki nes vienatnē un mazās grupiņās, tur jau izveidojies liels ziedu kalns.

Policija noslēgusi vienu braukšanas joslu, lai cilvēki varētu pieminēt noslepkavoto politiķi. Sanākušo vidū ir daudzi Ņemcova biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu