Ņemcova slepkavības dēļ opozīcija atcēlusi svētdien ieplānoto pretkrīzes gājienu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības dēļ opozīcija atcēlusi svētdien Maskavas Marjino mikrorajonā ieplānoto pretkrīzes gājienu «Pavasaris», bet tā vietā rīkos viņa piemiņas gājienu pilsētas centrā.

Kā pavēstīja viens no pretkrīzes akcijas organizatoriem Leonīds Volkovs, «jaunajā politiskajā realitātē» nav vietas maršam «ar zaļiem baloniņiem un karodziņiem». «1.martā - sēru gājiens centrā,» tviterī raksta Volkovs.

«Sakarā ar notikušo pieņemts lēmums atcelt 1.martā ieplānoto pretkrīzes gājienu Marjino. Šajā dienā mēs rīkosim sēru akciju Maskavas centrā,» paziņoja partijas RPR-PARNAS līdzpriekšsēdētājs Mihails Kasjanovs.

Maskavas varasiestādes sestdien saskaņojušas sēru gājiena maršrutu pilsētas centrā Ņemcova piemiņai.

«Vienojāmies ar mēriju sarīkot Maskavas centrā sēru gājienu. Pulcējamies pie metro «Kitai-gorod» un dodamies uz tiltu, kur notika slepkavība,» paziņoja opozicionārs Iļja Jašins. Viņš piebilda, ka gājiens paredzēts plkst.15 (plkst.14 pēc Latvijas laika). Mērija solījusi palīdzēt un informēt cilvēkus.

Kā iepriekš bija pavēstījis Maskavas reģionālās drošības departamenta vadītājs Aleksejs Majorovs, pretkrīzes gājienu mainīt uz sēru gājienu nedrīkst.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

Ņemcovam bija 55 gadi. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā tika ievēlēts par Jaroslavļas domes deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu