Krievijas Izmeklēšanas komiteja nosauc galvenās Ņemcova slepkavības versijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklētāji kā opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības iespējamās versijas izskata politisku provokāciju, kā arī islāma ekstrēmistu darbību, Ukrainas iekšējos notikumus un komerciālo darbību, sestdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

«Šobrīd izmeklēšana izskata vairākas versijas: slepkavība kā provokācija politiskā stāvokļa destabilizēšanai valstī, un Ņemcova figūra varēja kļūt par sava veida sakrālo upuri tiem, kas nevairās ne no kādām metodēm savu politisko mērķu sasniegšanai,» sacīja Markins.

Turklāt «rūpīgi tiek strādāts arī pie versijas, kas saistīta ar islāma ekstrēmistu pēdām. Lieta tāda, ka izmeklēšanai ir liecības par to, ka Ņemcovs saņēma draudus sakarā ar viņa nostāju attiecībā uz Parīzes žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijas žurnālistu nošaušanu,» paziņoja Markins.

Tāpat tiek «pārbaudīta versija, kas saistīta ar Ukrainas iekšējiem notikumiem. Nav noslēpums, ka starp abām konfliktējošajām pusēm ir ļoti radikāli personāži, kas nepakļaujas nekādai varai,» sacīja Markins, pieļaujot arī versijas, kas saistītas ar komercdarbību un personīgu nepatiku pret viņu un citas sadzīviskas versijas.

«Tas, ka noziegums bija rūpīgi plānots, neizraisa nekādu šaubu, tāpat arī slepkavībai izraudzītā vieta,» pavēstīja Markins, piebilstot, ka nozieguma vietā atrastās sešas deviņu milimetru patronas ir dažādu ražotāju, kas padara grūtāku to izsekošanu.

Slepkavība: Versijas /Владимир Милов

Буковский: Никто, кроме путинского режима, не способен на расстрел рядом с Кремлем

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Весь мост в цветах сейчас

A photo posted by ALEXANDER PLUSHEV (@plushev) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu