Grībauskaite un Ilvess nosoda Ņemcova noslepkavošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ir nosodījuši Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību.

«Es viņu ilgu laiku pazinu personīgi. Viņš bieži apciemoja Igauniju un bija liels Igaunijas reformu cienītājs, īpaši to, kas saistītas ar likuma varu, kuru ieviešanu viņš uzskatīja par vissvarīgāko priekšnoteikumu demokrātijas izveidošanai Krievija. Pēdējo reizi mēs tikāmies Zviedrijā pagājušajā oktobrī, kur mēs apspriedām karu Ukrainā un tā plašākās sekas. Viņš gatavojās publicēt pētījumu par Ukrainas kara īstenību,» paziņoja Ilvess.

«Es sēroju par lielu Igaunijas un manu draugu, lielu demokrātu un drosmīgu brīvības cīnītāju. Izsaku dziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un visiem, kas atbalstīja un pārstāvēja Borisa Ņemcova demokrātijas centienus,» piebilda Ilvess.

Grībauskaite mikroemuāru vietnē «Twitter» rakstīja, ka «Borisa Ņemcova noslepkavošana parāda, ka Krievija ieslīd pret saviem cilvēkiem vērsta terora tumsā».

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Maskavā, netālu no Kremļa nezināmi uzbrucēju nošāva Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu