Ņemcovs 2012.gadā apsvēra iespēju lūgt politisko patvērumu Lietuvā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslepkavotais Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs 2012.gadā apsvēra iespēju lūgt politisko patvērumu Lietuvā, sestdien paziņoja bijušais Lietuvas premjerministrs un konservatīvās «Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti» līderis Andris Kubiļus.

«Viņš viesojās Lietuvā un apmeklēja mūsu partijas nometni Ruklā, un mums bija saruna par Krievijas nākotni. Mēs tad pagājām nostāk, jo viņš lūdza parunāt privāti. Tajā laikā pēc Maskavas masu demonstrācijām tika sākta «Bolotnajas laukuma» lieta. Viņš pauda bažas, ka [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins varētu pakļaut viņu safabricētam sodam. Viņš jautāja, vai tādā gadījumā viņš varēs lūgt patvērumu Lietuvā sev un savai ģimenei,» Kubiļus paziņoja aģentūrai BNS.

Kubiļus norādīja, ka Ņemcovs toreiz apsvēra iespēju lūgt politisko patvērumu Lietuvā tikai teorētiski un nolēma nepalikt Lietuvā 2012.gadā.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Maskavā, netālu no Kremļa nezināmi uzbrucēju nošāva Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu