Itālijā notikuši protesti pret imigrāciju un valdību

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem Itālijas eiroskeptiķu partijas «Ziemeļu līga» atbalstītāju sestdien sapulcējušies vienā no Romas lielākajiem laukumiem, lai protestētu pret imigrāciju, Eiropas Savienību (ES) un premjerministra Mateo Renci valdību.

«Ziemeļu līgas» līderis Mateo Salvīni pārmeta Renci, ka viņš savā politikā Itālijas intereses aizstājis ar ES interesēm, kā arī kritizēja valdības nostāju nodokļu, banku, imigrācijas un lielo uzņēmumu jautājumos.

Vienlaikus šai protesta akcijai Romā notika arī demonstrācija pret Salvīni un viņa partiju. To rīkoja kreiso partiju alianse, aktīvisti pret rasismu un homoseksuāļu tiesību aizstāvju grupas.

Tikmēr sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Salvīni tautā kļūst arvien populārāks un tagad atpaliek vairs tikai no Renci.

Analītiķi uzskata, ka Salvīni varētu sekot citu Eiropas labējā spārna līderiem un gūt labumu no sabiedrībā augošās nepatikas pret imigrāciju, sevišķi pēc nesenajiem islāmistu uzbrukumiem Eiropā un augošo imigrantu pieplūdumu Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu