Ņemcova slepkavības liecinieces atrašanās vieta ir neskaidra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas vakarā Maskavas centrā nogalinātā opozicionāra Borisa Ņemcova pavadones un slepkavības liecinieces Annas Durickas atrašanās vieta ir neskaidra, ziņo mediji.

Telekanāls «Doždj» naktī uz svētdienu ziņoja, ka Ukrainas konsulam Maskavā Genādijam Breskalenko izdevies satikt Duricku, bet sīkāka informācija par šo tikšanos netiek atklāta.

Ukrainas Augstākās radas deputāts Ostaps Semeraks iepriekš pavēstīja, ka Krievijas varasiestādes pārkāpj Durickas tiesības un viņa pēc nopratināšanas pret pašas gribu tiek turēta privātā dzīvoklī un Ukrainas konsulam liegts viņu satikt. Semeraks norādīja, ka to viņam pastāstījuši Durickas radinieki, kuri dzīvo Kijevā.

Savukārt Krievijas opozīcijas pārstāvis Iļja Jašins, kas bija viens no Ņemcova tuvākajiem līdzgaitniekiem, intervijā «Doždj» paziņoja, ka Duricka pēc nopratināšanas nakšņojusi pie kādas viņu kopējas paziņas.

23 gadus vecās ukraiņu modele Anna Duricka bija kopā ar Ņemcovu, kad viņu piektdienas naktī noslepkavoja Maskavas centrā uz Lielā Moskvoreckas tilta.

Ukrainas tīmekļa medijs

«Korrespondent» vēsta, ka Duricka atrodas kāda Ņemcova atbalstītāja dzīvoklī un tiek apsargāta.

Burickas advokāts Vadims Prohorovs medijam atklāja, ka varasiestādes stingri apsargā viņa klienti un ierobežo viņas kustības brīvību, proti, neļauj nekur doties.

Duricka sniegusi liecību un sadarbojusies ar izmeklētājiem, norādīja advokāts, piebilstot, ka

viņa arī uzrakstījusi vēstuli Ukrainas konsulam, lūdzot palīdzēt viņai pēc iespējas ātrāk atgriezties Ukrainā.

Prohorovs norādīja, ka šobrīd jaunas informācijas slepkavības lietā nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu