Maskavā un Sanktpēterburgā aizvadīti gājieni Ņemcova piemiņai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā un Sanktpēterburgā svētdien aizvadīti gājieni piektdienas vakarā Maskavas centrā noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova piemiņai.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju Maskavā gājienā piedalījās aptuveni 21 000 cilvēku, bet brīvprātīgie no nevalstiskajām organizācijām, kuriem bija uzticēta dalībnieku skaitīšana, ziņoja, ka gājiena dalībnieku skaits sasniedzis 51 600.

Sanktpēterburgā saskaņā ar policijas aplēsēm piemiņas pasākumā piedalījās aptuveni 6000 cilvēku, bet pasākuma organizatori ziņoja par 15 000 dalībnieku.

Abās pilsētās gājieni noritēja mierīgi, iztiekot bez lieliem starpgadījumiem.

Maskavā piemiņas gājiens virzījās pāri Lielajam Moskvoreckas tiltam, uz kura Ņemcovs tika nošauts, bet Sanktpēterburgā pasākums norisinājās Marsa laukā.

Cilvēkiem rokās bija plakāti ar Ņemcova attēlu, Krievijas karogi ar sēru lentēm un ziedi.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu