Kosteņecka: Ņemcovu nogalināja Putina režīms

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rakstniece un žurnāliste Marina Kosteņecka ir pārliecināta, ka Borisu Ņemcovu nogalināja Putina režīms. Viņasprāt, Krieviju gaida pārmaiņas, jautājums tikai - kādas?

Viņa uzsvēra, ka diez vai Putins ir devis personīgu pavēli nogalināt Ņemcovu, taču režīms un atmosfēra, kāda valda Krievijā, to izdarīja pavisam noteikti. Naida atmosfēra, kāda bija kopš Padomju Savienības sabrukuma, ir kulminējusi pēdējā gada laikā. Ņemcova slepkavība tam bija rezultāts.

«Nav svarīgi, kurš izšāva no tā revolvera. Izšāva naids,» sacīja rakstniece.

Ņemcovu nogalināja piektdienas vēlā vakarā Maskavas centrā, dažus simtus metru no Kremļa. Viens vai vairāki šāvēji no garāmbraucoša auto politiķa mugurā raidīja četras lodes. Politiķis bija zināms kā ass Kremļa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķis, un svētdien Maskavā bija paredzēts tā saucamais antikrīzes gājiens, kurā tiktu pausta arī noraidoša attieksme pret karu Ukrainā. Versijas, kādēļ Ņemcovu nogalināja, ir dažādas.

Viena no Ņemcova līdzgaitniecēm Ksenija Sobčaka atzina, ka Ņemcovs tuvākajā laikā grasījās nākt klajā ar pierādījumiem par Krievijas armijas klātbūtni Ukrainā. Arī savā pēdējā intervijā radiostacijā «Eho Moskvi» Ņemcovs pauda, ka Krievijas armija atrodas Ukrainā un karš ar šīs valsts armiju ir tiešs cēlonis ekonomiskajai krīzei Krievijā.

Šoku par notikušo ir pauduši gan nogalinātā politiķa līdzgaitnieki, gan ārvalstu līderi. Starptautiskā sabiedrība nosoda Krievijas centienus apslāpēt demokrātiju valstī. Putins ir paudis, ka darīs visu iespējamo, lai slepkavas tiktu notverti. Tomēr daudzi atgādina, ka līdz šim nogalināto opozicionāru slepkavības nav atklātas. Vēl dažu citu opozicionāru nāve ir mīklaina. Toties ekspertiem ir dažādi viedokļi par to, kādu ietekmi Ņemcova slepkavība var atstāt uz Krievijas politiku. Taču tiek atzīts, ka nelabvēļu Ņemcovam Krievijā netrūka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu