Ziemeļkoreja izšauj jūrā raķetes, paužot sašutumu par Dienvidkorejas un ASV manevriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja pirmdien izšāva Japāņu jūrā divas ballistiskās raķetes, paužot sašutumu par Dienvidkorejas un ASV kopīgo manevru sākšanu pirmdien, kurus Phenjana nosodījusi kā konfrontāciju veicinošus.

Ikgadējie manevri Dienvidkorejā vienmēr izraisa militāra saspīlējuma pastiprināšanos Korejas pussalā un Ziemeļkorejas kareivīgu retoriku.

«Ja būs sevišķi asa [saspīlējuma] eskalācija, mēs varam pieredzēt kādu Ziemeļkorejas izprovocētu sadursmi uz jūras robežas,» paziņoja Korejas Nacionālās apvienošanās institūta Seulā analītiķis Džeungs Jongte.

Raķetes ir palaistas pēc Phenjanas režīma Korejas Tautas armijas (KTA) brīdinājuma, ka šāgada militārie manevri var novest Korejas pussalu «uz kara sliekšņa».

Abas Ziemeļkorejas raķetes ar apmēram 500 kilometru darbības rādiusu tika izšautas no ostas pilsētas Nampo valsts rietumos, šķērsoja Ziemeļkorejas teritoriju un iekrita jūrā pie valsts austrumu piekrastes, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs raksturoja šos raķešu izmēģinājumus kā «provokāciju» un paziņoja, ka tas «saglabā modrību» jebkādam jaunu raķešu palaišanas gadījumam.

Raķešu izmēģinājumi ir Ziemeļkorejas metode sašutuma un neapmierinājuma paušanai par tādu Dienvidkorejas un tās sabiedroto rīcību, kuru Phenjana uzskata par konfrontāciju veicinošu.

Lielākais elements pirmdien sāktajos manevros ir astoņas nedēļas ilgas mācības «Foal Eagle», kurās piedalīsies apmēram 200 tūkstoši Dienvidkorejas un 3,7 tūkstoši ASV karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu