«Džihādists Džons» no «Islāma valsts» bijis vienpatis

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu grupējuma «islāma valsts» kaujinieks, kurš ir pazīstams kā «džihādists Džons», bijis «auksts vienpatis» un reti kad runājis ar citiem, britu raidorganizācijai BBC pastāstīja bijušais «Islāma valsts» karotājs Abu Aimans.

Atbilstoši Aimana teiktajam viņš ar «džihādistu Džonu», kura īstais vārds ir Muhameds Emvazi, ticies Sīrijā 2012.gadā. Atšķirībā no citiem britu džihādistiem Emvazi gribējis parādīties grupējuma videomateriālos.

«Viņš maz sarunājās. Viņš ar mums nelūdzās. Viņš lūdzās tikai ar saviem draugiem. Citi britu brāļi lūdzās ar mums, bet viņš bija dīvains,» atzina Aimans.

Kuveitā dzimušais Emvazi ir atpazīts kā islāmists, kurš redzams Rietumu ķīlnieku nogalināšanas video.

Lielbritānijas izlūkdienests uzskata, ka «Islāma valsts» džihādistu rindās Sīrijā un Irākā ir aptuveni 500 pašmāju radikāļu.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu