Ņemcova slepkavības lieciniece «faktiski atrodas mājas arestā»

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas pilsone Hanna Duricka, kas bija kopā ar Krievijas opozicionāru Borisu Ņemcovu, brīdī, kad viņš tika noslepkavots, «faktiski atrodas mājas arestā», pavēstīja Ņemcovu ģimenes advokāts Vadims Prohorovs.

«Kad viņu atlaidīs? Ļoti labs jautājums, faktiski Hanna atrodas mājas arestā, viņu neatlaiž. Negribētu teikt, ka viņu kaut kā presē, bet izmeklēšanas darbības notiek praktiski cauru diennakti,» sacīja advokāts.

Duricka atrodas Maskavā kāda Ņemcova līdzgaitnieka dzīvoklī, viņš piebilda. Situācija Durickas lietā varētu mainīties pret vakaru, kad būs pabeigtas vairākas ekspertīzes.

Ņemcovs piektdienas vakarā tika nošauts līdzās Kremlim pie Vasilija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst. 10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu