Teroristi Donbasā turpina apšaudīt Ukrainas armiju no «atvilktajiem ieročiem»

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas algotņi un karavīri turpina rupji pārkāpt Minskas pamiera vienošanos, apšaudot Ukrainas armijas pozīcijas, kā arī civilos objektus no «atvilktajiem ieročiem», pirmdien paziņoja organizācijas «Informatīvā pretošanās» priekšsēdētājs Dmitro Timčuks.

Ienaidnieka karotāji izmanto artilēriju un smagos kājnieku ieročus. Atsevišķos frontes iecirkņos Maskavai lojālie spēki mēģina izvērst uzbrukumus pret Ukrainas karaspēka priekšējām pozīcijām.

Galvenās pretinieka aktivitātes izvērstas Doņeckas virzienā.

Frontes sektorā starp Krasnohorivku un Horļivku «izvietotais Krievijas un teroristu karaspēks saņem papildspēkus», norādīja Timčuks. «Kopējais tanku skaits, ko ienaidnieks koncentrējis šajā salīdzinoši nelielajā frontes posmā, pārsniedz 25 vienības, piefiksēti vairāki desmiti bruņumašīnu, ne mazāk kā 50 vienības.»

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot ar 14.februāra pusnakti.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu