ANO: Konfliktā Ukrainā gājuši bojā 6000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš karadarbības sākuma Ukrainā pagājušā gada aprīlī gājuši bojā 6000 cilvēku, pirmdien paziņojis ANO augstais cilvēktiesību komisārs Zeids Raads al Huseins.

Līdz ar devīto paziņojumu par situāciju vardarbības plosītajā Ukrainā komisārs aicināja visas puses ievērot trauslo Minskas vienošanos par pamieru un «pārtraukt nežēlīgās apšaudes un cita veida vardarbību, kas radījusi šausmīgu situāciju civiliedzīvotājiem.»

Komisārs nācis klajā ar šo paziņojumu laikā, kad frontē Ukrainas austrumos valda relatīvs miers, kas viesis cerības, ka abas puses virzās uz trauslā Eiropas izkārtotā pamiera ieviešanu.

Tomēr ANO ziņojumā karadarbības plosītā reģiona perspektīvas zīmētas drūmās krāsās. ANO brīdina, ka kopš gada sākuma konflikts ir «nopietni eskalējies».

Ziņojumā aprakstītas patvaļīgas aizturēšanas, spīdzināšanas un cilvēku pazušanas, kur galvenokārt iesaistīti bruņotie grupējumi, bet dažos gadījumos arī Ukrainas tiesībsargājošās iestādes.

Norādīts, ka notiek tūlītējas, patvaļīgas cilvēku sodīšanas ar nāvi bez tiesas - stāstīts arī par Ukrainas karavīriem, kas atrasti «ar baltiem elektrības vadiem sasietām rokām» Doņeckas lidostā pēc tam, kad to janvārī ieņēma prokrieviskie kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu