Ņemcova draudzene: man saka, ka atstāt Maskavu nav droši

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ria Novosti/Scanpix, AP/Scanpix

Ukrainas pilsone, modele Anna Duricka, kura bija kopā ar Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu brīdī, kad viņu nošāva, sazinājās ar neatkarīgo Krievijas televīzijas kanālu «Doždj» un pastāstīja, ka viņu turpina pratināt un liedz pamest draugu dzīvokli, kā arī stāsta, ka pamest Maskavu viņai neesot droši, vēsta «Latvijas Radio».

Diricka meduza.io stāstīja, ka piektdien aptuveni pulksten 22 pēc Maskavas laika viņa satikusi Ņemcovu lielveikala kafejnīcā un drīz vien viņi devušies uz politiķa mājām, bet uz Moskvoreckas tilta Ņemvcovu nošāva. Duricka nepaspēja pamanīt, no kurienes parādījās slepkava, jo viņš atradās abiem aiz muguras.

Kad viņa pagriezusies, viņa pamanījusi tikai aizbraucošu gaišu automašīnu, nedz mašīnas marku, nedz numuru Duricka neatcerējās.

Duricka arī stāstīja, ka pēc slepkavības viņa pienāca pie sniega tīrīšanas mašīnas vadītāja, viņš pateica, kā piezvanīt policijai, un aizbrauca. «Meduza» norāda, ka vadītājs «Life News» apgalvojis, ka viņš pats izsaucis policiju.

Neatsauc Ukrainas vēstniecības pārstāvi

Pēc Durickas teiktā, aptuveni pēc 10 minūtēm atbrauca policija un viņu uzreiz aizveda nopratināt. Kur notika pratināšana, viņa nezina. Viņa arī stāstīja, ka dažas stundas pēc pratināšanas sākuma viņa pieprasījusi advokātu un Ukrainas vēstniecības pārstāvi, bet šīs prasības netika izpildītas.

Viņa arī stāstījusi, ka vēlas aizbraukt uz Kijevu, bet izmeklētāji apgalvo, ka pamest Maskavu esot bīstami. «Mani jau trešo diennakti ar apsardzi vadā uz izmeklēšanas komiteju un turpina izmeklēšanas darbības,» sacīja Duricka. «Es iedevu visu informāciju, es nesaprotu, kāpēc nevar mani palaist,» viņa sacīja. Viņa atrodas draugu dzīvoklī, un, pēc viņas vārdiem, apsargi neļauj viņai atstāt šo dzīvokli.

Atteiksies no pārbaudes ar melu detektoru

Savukārt Durickas advokāts Vadims Prohorovs Krievijas medijiem pastāstīja, ka viņa atteiksies no «melu detektora» pārbaudes. Viņš skaidroja, ka viņa atteiksies no poligrāfa pārbaudes, jo pratināšanas laikā vairs nekādas jaunas liecības netiks sniegtas, bet tiks pārbaudīts viņas liecību patiesums.

«Par viņas liecību patiesumu neviens nešaubās, tāpēc mēs atteiksimies no pārbaudes ar poligrāfu. Viņai tagad ir smaga psiholoģiskā situācija, un poligrāfs arī ir stress,» Prohorova teikto citēja aģentūra «Interfax».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu