Krievijas tiesa atsakās atbrīvot Navaļniju uz Ņemcova bērēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa liegusi opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, kam piespriests administratīvais arests, apmeklēt piektdienas vakarā noslepkavotā Borisa Ņemcova bēres, ziņo neatkarīgais televīzijas kanāls «Dozhd».

Tiesa pirmdien atzinusi, ka Navaļnijs nav bijis «pārāk tuvs» Ņemcovam un tāpēc viņam piespriestais administratīvais arests nav apturams.

Navaļnija advokāti bija iesnieguši tiesā lūgumu atlaist viņu klientu uz bērēm, atsaucoties uz likumā paredzēto iespēju ārkārtas apstākļos atlikt administratīvā aresta izpildi.

Kā ziņots, Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst.10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

15 diennakšu ilgs administratīvais arests Navaļnijam tika piespriests 19.februārī par skrejlapu dalīšanu Maskavas metro, ko varasiestādes kvalificēja kā nesankcionētas masu akcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu