Izpletņlēkšanas instruktors 2700 m augstumā izglābj paģībušu mācekli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Austrālijā kādam izpletņlēkšanas instruktoram nācās likt lietā visu savu meistarību, lai izglābtu mācekli, kurš pēc izlēkšanas no lidmašīnas vairāku kilometru augstumā piedzīvoja lēkmi un zaudēja samaņu, raksta «The Independent».

Notikušo fiksējusi videokamera, kas piestiprināta instruktora ķiverei.

Kā redzams video, 22 gadus vecais Kristofers Džounss lidmašīnu atstāj pirmais, un viņam seko pasniedzējs Šeldons Makfarleins.

Dažas sekundes pēc lēciena redzams, ka māceklim sākas lēkme un viņš pirms izpletņa atvēršanas zaudē samaņu.

Paģībušo izdevās izglābt instruktoram. Pirmais pietuvošanās mēģinājums bija neveiksmīgs, taču pēc ilgāka kritiena instruktors krītošajam gaisā pietuvojās atkārtoti un spēja atvērt viņa izpletni.

Džounss pats ir gana pieredzējis izpletņlēcējs, kurš pirms incidenta bija aizvadījis pusi izpletņlēkšanas kursa.

Instruktors mācekļa izpletni atvēra apmēram 2740 metru augstumā. Džounss bezsamaņā pavadīja apmēram pusminūti un samaņu atkal atguva apmēram 900 metru augstumā, tādējādi atgūstot kontroli un veiksmīgi spējot piezemēties.

Pēc notikušā Džounss nodots mediķu aprūpē, un konstatēts, ka viņš cieš no epilepsijas. Kopš neveiksmīgā lēciena aizvadītajā gadā viņš ar izpletni vairs nav lēcis.

Savukārt instruktors citus lēcējus mierina, ka video viss izskatās dramatiskāk, nekā bijis patiesībā. «Viss bija kārtībā. Mēs ko tādu nedarām diendienā, taču daļa no mūsu apmācības ir pieskatīt mūsu studentus,» viņš saka. Pie tam, ja kritiens būtu turpinājies, automātiski tik un tā būtu atvēries rezerves izpletnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu