Ņemcova slepkavības lieciniece atstāsta notikušo telekanālam «Doždj»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienīgā zināmā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lieciniece, Ukrainas pilsone Hanna Duricka, telekanālam «Doždj» pastāstījusi par nozieguma vakarā notikušo.

Viņa stāsta, ka jau trešo dienu tiek nopratināta un viņai liegts pamest Krieviju. Pilna intervija ar liecinieci publicēta «Doždj» mājaslapā.

Kā stāsta Duricka, viņa ar Ņemcovu satikusies kādā kafejnīcā universālveikalā GUM. Pēc tam viņi nolēmuši pastaigāties līdz politiķa mājām. Līdz slepkavības brīdim nekas aizdomīgs nav noticis.

Pēc meitenes teiktā, uz Ņemcovu šauts no mugurpuses. Uzbrucēja seju viņa nav redzējusi - tikai strauji aizbraukušu gaišu automašīnu. Tūlīt pēc šāvieniem viņa pieskrējusi pie sniega tīrīšanas automašīnas, lai palūgtu policijas telefona numuru.

Duricka stāstījusi, ka patlaban atrodas kādā dzīvoklī pie draugiem Maskavā. Viņa cauru diennakti tiekot apsargāta, un viņai liegts izbraukt no Krievijas. Līdz šim brīdim turpinās izmeklēšanas darbības.

«Es neko neesmu parakstījusi, un man ir pilnas tiesības pamest Krievijas teritoriju. Esmu izpildījusi visas izmeklēšanas darbības. Nesaprotu, ko vēl es varu izdarīt un kāpēc mani nevar atlaist,» teikusi Duricka.

Meitene nezina, kas varētu būt bijis politiķa slepkavības iemesls. Versiju, ka Ņemcovs varētu būt nogalināts aiz greizsirdības viņas dēļ, Duricka noliegusi.

Ņemcovs piektdien vakarā tika nošauts līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst.10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu