Lietuvas ārlietu ministrs piedalīsies Ņemcova bērēs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs otrdien Maskavā piedalīsies noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēs.

Kā Lietuvas Radio iepriekš sacījis ārlietu ministrs, notikušais ir liels trieciens opozīcijai un arī pārbaudījums, vai tā spēs aizstāvēt savas idejas un turpināt protesta akcijas, vai arī terors ņems virsroku. «Mēs ļoti gribētu novēlēt šai valstij pilnībā neiegrimt terora žņaugos,» viņš piebildis. «Ir ļoti svarīgi, lai tiktu ne vien runāts, kā parasti mēdz būt, bet arī nodrošināti reāli apstākļi opozīcijas darbībai, nevis mēģināts opozīciju iebiedēt un apklusināt ar šādiem terora aktiem.»

Eiropas Savienības (ES) misijas vadītājs Krievijā lietuvietis Vīgauds Ušacks, kas pārstāvēs bloku nogalinātā opozīcijas līdera bērēs, Lietuvas Radio Ņemcovu raksturojis kā «vienu no izcilākajiem Krievijas politiķiem, kas bijis pilnībā uzticīgs demokrātijai, brīvībai un patiesībai».

«Tas ir liels trieciens visai Krievijai - un ne tikai Krievijai, bet arī visiem demokrātiju un brīvību mīlošajiem cilvēkiem,» viņš uzsvēris.

Jau ziņots, ka Ņemcovs tiks apglabāts otrdien Maskavas Trojekurovas kapos. Pirms tam no plkst.10 līdz 14 Maskavas Saharova centrā notiks atvadīšanās no noslepkavotā politiķa.

Ņemcovs piektdien vakarā tika nošauts līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Arī Viļņā simtiem cilvēku svētdien pulcējās pie Krievijas vēstniecības un devās gājienā uz Luķišķu laukumu, kur pieminēja Ņemcovu ar klusuma brīdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu