«Charlie Hebdo» jaunajā numurā izzobota Francijas Nacionālā fronte

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču satīriskais izdevums «Charlie Hebdo» savā jaunākajā numurā, kas iznāks trešdien, pievērsies Francijas Nacionālajai frontei (NF), izzobojot galēji labējās partijas centienus mainīt savu tēlu.

Aģentūra AFP ziņo, ka uz žurnāla vāka būs redzami divi krimināla paskata partijas biedri ar eņģeļa spārniem un arfu un tekstu «Pavisam nedēmoniski».

«Charlie Hebdo», kura tirāža pēc asiņainā islāmistu uzbrukuma ievērojami pieaugusi, jaunajā numurā izzobo NF centienus atstāt pagātnē marginālas, fašistiski noskaņotas partijas tēlu un piesaistīt plašāku elektorātu, kļūstot par pieņemamu alternatīvu Francijas sociālistu un konservatīvo partijām.

Žurnāla vāks, kā parasti, var tikt vērtēts pretrunīgi, bet šoreiz tajā nav atsauces uz džihādistiem vai pravieti Muhamedu, norāda AFP.

Šis būs otrais regulārais «Charlie Hebdo» numurs, kas iznāk pēc 7.janvārī notikušā uzbrukuma redakcijai, kurā gāja bojā 12 cilvēki. Tā metiens būs 2,5 miljoni eksemplāru. Pirms uzbrukumiem žurnāla vidējā tirāža bija tikai 60 000 eksemplāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu