Ēģiptiešu miljardieris un «Citadeles» investors iegādājies 53% «Euronews» akciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptiešu miljardieris, telekomunikāciju un mediju magnāts Nagibs Saviri (Naguib Sawiris) par 35 miljoniem eiro iegādājies 53% Francijas ziņu kanāla «Euronews» akciju, vēsta ārvalstu mediji. Saviri uzsver, ka saglabās raidorganizācijas neitralitāti un paplašinās digitālo piedāvājumu, vēsta privātais satelīta kanāls TV CBC.

Par plānoto darījumu «Euronews» paziņoja jau ceturtdien, norādot, ka kanāla padome ir apstiprinājusi plānoto līdzdalības iegūšanu, raksta «Forbes». «Euronews» priekšsēdētājs Filips Keila norāda, ka šāds ieguldījums būtu milzīgs aktīvs kanālam, kas ļautu ātri īstenot tā attīstības plānus, saglabājot Eiropas sabiedrisko mediju misiju.

«Euronews» 1993.gadā izveidoja Eiropas sabiedriskās raidorganizācijas kā alternatīvu CNN. Kanāls pieder vairāk nekā 20 Eiropas sabiedriskajām raidorganizācijām - tas raida 13 dažādās valodās un ir Eiropā skatītākais ziņu kanāls.

N.Saviri, kuram patlaban ir 60 gadu, ir trešais bagātākais cilvēks Ēģiptē, kura bagātības pēc «Forbes» aplēsēm sasniedz 3,1 miljardu ASV dolāru, ko viņš nopelnījis telekomunikāciju un apģērbu biznesā. N.Saviri ir arī starp 12 starptautiskajiem investoriem, kas, piedaloties Latvijas valsts izsludinātajā privātā investora piesaistes procesā, kopā ar «Ripplewood Advisors» iegādājās arī 75% bankas «Citadele» akciju.

Komentējot «Euronews» iegādi, N.Saviri uzsvēris: «Kanāls var būt veiksmīgs tikai tad, ja tajā tiek atspoguļota viedokļu dažādība. Ja jūs demonstrējat tikai vienpusēju viedokli, jūs zaudēsiet skatītāju uzticību.

«Euronews» ir neitrāls ziņu kanāls, un šajā ziņā nekas nemainīsies.

Turklāt, ja mēs nesagatavosim «Euronews» nākamajām paaudzēm, liekot lielāku uzsvaru uz digitālo pasauli un sociālajiem medijiem, kanāla pastāvēšana nākamajos 20 – 30 gados var tikt apdraudēta.»

Kanāla valde akciju iegādi ir apstiprinājusi, taču darījums vēl jāapstiprina mediju vidi regulējošajām iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu