Ņemcova slepkavības galvenā lieciniece atgriežas Kijevā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA, AP/Scanpix

Ukrainas modele Anna Duricka, kas ir galvenā lieciniece sava drauga Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā, pirmdienas vakarā no Maskavas ieradās Kijevā, paziņoja viņas advokāts.

23 gadus vecā Duricka, kas slepkavības brīdī bija kopā ar Ņemcovu, bez starpgadījumiem ieradās Kijevas lidostā, sacīja viņas advokāts Vadims Prohorovs, kurš viņu pavadīja lidojumā no Maskavas uz Kijevu. Advokāts piebilda, ka viņai ir jāatpūšas.

Duricka agrāk bija paziņojusi, ka Ņemcova slepkavības lietas izmeklētāji neļauj viņai atstāt Maskavu.

Duricka pirmdien sacīja, ka ir sniegusi izmeklētājiem visu informāciju, bet viņi neļauj viņai atstāt Krieviju, kā iemeslu minot bažas par viņas drošību.

«Viņi mani trīs dienas ar policijas automobiļiem ir vadājuši uz [Krievijas] Izmeklēšanas komiteju,» Duricka paziņoja neatkarīgajam telekanālam «Doždj». Ņemcova slepkavības lietas izmeklēšana ir nodota Krievijas Izmeklēšanas komitejai.

«Viņi nepaskaidro, kad es varēšu iet un kāda iemesla dēļ tieku turēta šeit,» sacīja modele.

Durickas māte uztraucas, ka meitu padarīs par marioneti starpvalstu konfliktā

Modeles māte Inna Duricka, kas dzīvo Kijevā, ziņu aģentūrai AFP bija paudusi bažas, ka meitas faktiskais mājas arests Maskavā var nozīmēt to, ka izmeklētāji gatavojas viņu padarīt par marioneti Krievijas-Ukrainas krīzē.

Kad Durickai tika atļauts atstāt Krieviju, Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jevgens Perebijnis paziņoja, ka «Ukrainas diplomāti Maskavā snieguši visu nepieciešamo palīdzību, lai viņa atgrieztos mājās».

Kopā ar Ņemcovu slepkavības brīdī

Jau ziņots, ka 55 gadus vecais Ņemcovs tika nošauts piektdienas vakarā uz ielas Maskavas centrā, kad bija kopā ar savu draudzeni Duricku, kas netika ievainota.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ir ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāma ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība, aģentūrai «Interfax» paziņoja komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

Ņemcovs tika noslepkavots dažas stundas pēc radio intervijas, kurā viņš nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina «trako, agresīvo un nāvējošo kara politiku pret Ukrainu». Ņemcovs strādāja pie ziņojuma, kurā, viņaprāt, bija pierādījumi par Krievijas karavīru cīnīšanos Ukrainā separātistu pusē, ko Krievija ir oficiāli noliegusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu