Austrālija nosūtīs vēl 300 karavīru uz Irāku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālija nosūtīs vēl 300 karavīru uz Irāku, lai kopīgā misijā ar Jaunzēlandi palīdzētu apmācīt Irākas bruņotos spēkus, kas cīnās pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», otrdien paziņoja Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

Jaunzēlande pagājušonedēļ nolēma nosūtīt uz Irāku apmēram 140 karavīru, kas nepiedalīsies kaujās, bet palīdzēs uzlabot Irākas armijas kaujas spējas cīņā pret džihādistiem.

Ebots sacīja, ka Austrālija nolēmusi nosūtīt karavīrus pēc Irākas un ASV valdību oficiāla lūguma. Ir gaidāms, ka šī misija ilgs divus gadus.

«Es gribu uzsvērt, ka mums nebija viegli pieņemt šo lēmumu. Galu galā tieši Irākai ir jāsakauj šis nāves kults («Islāma valsts»), bet mēs negribam atstāt irākiešus vienus,» teica Ebots.

Apmēram 170 Austrālijas specvienību karavīru jau atrodas Irākā un apmāca vietējos karavīrus.

Austrālija nolēma nosūtīt papildu militāro kontingentu laikā, kad Irākas armija ir sākusi ofensīvu valsts ziemeļu pilsētas Tikrītas atkarošanai, kuru pirms deviņiem mēnešiem ieņēma «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu