Ņemcovs pēc nāves apbalvots ar Ukrainas Brīvības ordeni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir apbalvojis Maskavā noslepkavoto Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu pēc nāves ar Brīvības ordeni, otrdien paziņoja Ukrainas prezidenta preses dienests.

«Mums, ukraiņiem, Boriss [Ņemcovs] uz visiem laikiem paliek Krievijas patriots un Ukrainas draugs. Viņš ar savu mūžu pierādīja, ka tas ir savienojams - vajag tikai gribēt,» sacīja Porošenko.

Porošenko paziņoja, ka Ņemcovs cīnījās par Ukrainas brīvību un par Krievijas brīvību, jo saprata, ka bez brīvas Ukrainas nevar būt arī brīvas Krievijas. ««Par mūsu un jūsu brīvību» - šis vēsturiskais sauklis kļuva par Borisa Ņemcova mūža devīzi. Tāpēc es nolēmu viņu apbalvot ar Brīvības ordeni. Lai viņam gaiša piemiņa,» teica Ukrainas prezidents.

Brīvības ordenis ir Ukrainas valsts apbalvojums, kas tiek piešķirts par pilsoņu izciliem un īpašiem nopelniem Ukrainas suverenitātes un neatkarības nostiprināšanā, ukraiņu sabiedrības konsolidācijā, demokrātijas, sociāli ekonomisko un politisko reformu attīstībā, cilvēku un pilsoņu konstitucionālo tiesību un brīvību aizstāvēšanā.

Brīvības ordenis ir viens no Ukrainas augstākajiem apbalvojumiem un augstākais Ukrainas ordenis, ar kuru var tikt apbalvoti ārzemnieki un personas bez pilsonības. Ukrainas pilsoņiem augstākais apbalvojums ir Ukrainas Varoņa goda nosaukums, kas tiek piešķirts kopā ar ordeni «Zelta zvaigzne», vai Valsts ordenis.

Jau ziņots, ka Ņemcovu nenoskaidrots uzbrucējs nošāva piektdienas vakarā uz ielas Maskavas centrā.

Maskavas Saharova centrā otrdien notiek atvadīšanās no noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova, kurš pēc tam otrdien tiks apbedīts Trojekurovas kapsētā Maskavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu