Porošenko aicinājis ES atturēties no priekšlaicīga optimisma

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefonsarunā ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku aicinājis Eiropas Savienību (ES) atturēties no priekšlaicīga optimisma, otrdien paziņojis prezidenta preses dienests.

«Telefonsarunā abi pārsprieda situāciju Donbasā un situāciju saistībā ar Minskas vienošanās izpildi. Ukrainas prezidents Eiropadomes prezidentu informējis par pēdējo «Normandijas formāta» telefonsarunu rezultātiem. Viņš uzsvēris, ka pastāvīga un vispārēja uguns pārtraukšana no kaujinieku puses un pilnīga, EDSO monitorēta un apliecināta smago ieroču atvilkšana viņu pusē nav panākta,» teikts paziņojumā.

Porošenko aicinājis ES atturēties no priekšlaicīga optimisma un turpināt īstenot politisku spiedienu, lai panāktu pilnīgu Minskas vienošanās izpildi.

Ukrainas prezidents pateicies Tuskam par piedalīšanos «Goda maršā» Kijevā 22.februārī, kas simbolizējis ES atbalstu Ukrainai. Tusks savukārt atzinis, ka šis notikums bijis ārkārtīgi svarīgs ES un viņam personīgi.

Sarunā apspriesta arī iespēja aprīļa beigās Kijevā organizēt ES un Ukrainas samitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu