Indijas štatā par liellopu gaļas glabāšanu varēs nonākt cietumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas rietumos esošajā Maharaštras štatā stājies spēkā aizliegums glabāt un tirgot liellopu gaļu, bet pārkāpuma gadījumā draud piecu gadu cietumsods.

Indijas iedzīvotāju vairākums ir hinduisti, kas uzskata govis par svētām, un vairākos štatos govju kaušana ir aizliegta.

Tomēr Maharaštras štats, kurā atrodas valsts komerciālais centrs Mumbaja, ir pieņēmis vēl stingrākus noteikumus. Liellopu gaļas tirdzniecība vai glabāšana ir pārkāpums, par kuru persona var tikt sodīta ar pieciem gadiem cietumā vai 10 000 rūpiju (144 eiro) lielu naudas sodu.

Laikraksts «The Indian Express» ziņoja, ka likums stājies spēkā, kad Indijas prezidents Pranabs Mukherdžī to parakstīja: 20 gadus pēc tam, kad štata parlaments to bija pieņēmis.

Jaunais likums aizliedz nokaut govis, tomēr bifeļus joprojām drīkstēs nokaut.

Štata valdības vadītājs Devendra Fadnaviss mikroblogu vietnē «Twitter» izteica pateicību prezidentam, norādot, ka «mūsu sapnis par govju nokaušanas aizliegumu šobrīd kļūst par realitāti».

Labējās hinduistu grupas Indijā jau ilgi pieprasa aizliegt visu veidu liellopu nokaušanu reliģisku motīvu dēļ.

Liellopu audzēšanas nozarē liela nozīme ir Indijas musulmaņu minoritātei, kas veido 13% no valsts 1,25 miljardiem iedzīvotāju.

Maharaštras štatā pie varas ir Indijas premjerministra Nanedas Modi pārstāvētā Indijas Tautas partijas («Bharatiya Janata Party», BJP) un galēji labējās partijas «Šivadži armija» («Shiv Sena») koalīcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu