Advokāts: Snoudens ir gatavs atgriezties ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV izlūkdienestu darbinieks Edvards Snoudens, kas nodevis atklātībai dokumentus par Savienoto Valstu īstenotajām spiegošanas programmām un šobrīd radis patvērumu Krievijā, vēlas atgriezties dzimtenē, ja viņam tiks garantēts godīgs tiesas process, otrdien paziņoja viņa advokāts.

«Viņš par to domā. Viņam ir vēlme atgriezties, un mēs darām visu, ko varam, lai tas notiktu,» preses konferencē paziņoja krievu advokāts Anatolijs Kučerena, kas pārstāv bijušo ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) līgumdarbinieku. «Kopā ar juristu grupu no citām valstīm mēs strādājam pie jautājuma par viņa atgriešanos Amerikā.»

Snoudenam Krievija piešķīra politisko patvērumu 2013.gada vasarā pēc tam, kad ASV anulēja viņa pasi.

«Snoudens ir gatavs atgriezties štatos, taču ar nosacījumu, ka viņam tiek garantēta likumīga un objektīva tiesa,» norādīja Kučerena.

Viņš piebilda, ka

līdz šim Snoudens saņēmis vienīgi ASV ģenerālprokurora garantijas, ka viņam netiks piespriests nāvessods.

Advokāts norādīja, ka Snoudenam esot iespējas ceļot ārpus Krievijas, jo viņam ir Krievijas izsniegta uzturēšanās atļauja, kas derīga trīs gadus, taču ir pamatotas aizdomas, «ka, tiklīdz viņš atstās Krieviju, viņš tiks nogādāts Savienoto Valstu vēstniecībā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu