Slovēnijas parlaments legalizē viendzimuma laulības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slovēnijas parlaments otrdien nobalsoja par viendzimuma laulību legalizāciju un homoseksuālu pāru pielīdzināšanu tiesību ziņā heteroseksuāliem pāriem.

Attiecīgais likums tika pieņemts ar 51 balsi par un 28 pret, pieciem deputātiem balsojumā atturoties. Balsojumā bija klāt 84 no 90 parlamenta deputātiem.

Šo likumu balsojumam parlamentā iesniedza opozīcijas partija «Apvienotie kreisie» (ZL), bet to atbalstīja arī valdošās koalīcijas galvenā partija - kreisi centriskā Miro Cerara partija (SMC) - un citas kreisi centriskās partijas.

«Šis likuma grozījums definē laulību kā divu cilvēku kopību uz mūžu neatkarīgi no viņu dzimuma, likvidējot līdz šim spēkā esošu diskriminējošu stāvokli,» paziņoja deputāts no ZL Matejs Vatovecs, iesniedzot to balsojumam parlamentā.

Labēji centriskās opozīcijas partijas bija pret šo likumu un paziņoja, ka tas ļaus viendzimuma pāriem adoptēt bērnus un graus tradicionālās ģimenes vērtības.

Parlamenta sēdes laikā pie tā sapulcējās ap 2000 cilvēku, kas protestēja pret šo likumu un paziņoja, ka iesniegs petīciju referenduma rīkošanai pret tā stāšanos spēkā.

Saskaņā ar Slovēnijas likumdošanu referendums par kāda likuma ieviešanu var tikt izsludināts, ja tā rīkošanu atbalsta 40 tūkstoši pilsoņu ar saviem parakstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu