Sīrijā kritis bijušais britu jūras kājnieks, cīnoties kurdu pusē pret «Islāma valsti»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Lielbritānijas jūras kājnieks ir kļuvis par pirmo britu, kurš kritis Sīrijā, cīnoties kurdu spēku pusē pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», otrdienas vakarā ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» pirms tam paziņoja, ka viens Lielbritānijas vai Grieķijas pilsonis kritis Sīrijā, cīnoties kurdu grupējuma «Tautas aizsardzības vienības» (YPG) pusē.

Britu mediji ziņoja, ka kritušais ir 25 gadus vecs bijušais jūras kājnieks Konstandins Ēriks Skērfīlds no Jorkšīras Ziemeļanglijā.

Skērfīlda ģimene ir informēta par viņa nāvi, un YPG ir lūdzis tai atļauju apbedīt viņu Sīrijā «kā mocekli», ziņoja BBC.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka tai ir grūti apstiprināt šādas ziņas, jo Lielbritānijai nav nekādas pārstāvniecibas Sīrijā.

«Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» ziņoja, ka šis kritušais miris otrdien no ievainojumiem, kurus guvis pirmdien notikušā kaujā pret džihādistiem Hasakas provincē Sīrijas ziemeļaustrumos.

Viņš tiek uzskatīts par otro Rietumvalstu pilsoni, kurš kritis, cīnoties kurdu pusē pret «Islāma valsti». Pirmais bija Austrālijas pilsonis, kurš pagājušonedēļ krita šajā Sīrijas rajonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu