ASV augstākā militārpersona atbalsta ieroču piegādi Ukrainai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien skaļākajiem aicinājumiem piegādāt Ukrainai bruņojumu, kas izskan ASV amatpersonu vidū, otrdien pievienojies arī apvienoto štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs, norādot, ka to vajadzētu darīt NATO ietvaros.

Šī ir pirmā reize, kad Dempsijs izsaka šādu viedokli, taču jau iepriekš ar līdzīgiem izteikumiem nācis klajā jaunais ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters un Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers.

«Domāju, mums noteikti jāapsver letālā palīdzība, un tam jānotiek NATO sabiedroto kontekstā, jo [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina galvenais mērķis ir sašķelt NATO,» uzrunājot Senāta Bruņoto spēku komitejas locekļus, norādīja Dempsijs.

ASV prezidents Baraks Obama jau zināmu laiku apsver iespēju piegādāt Ukrainai ieročus, taču atsevišķas NATO dalībvalstis, tostarp Francija un Vācija, pret to iebilst, apgalvojot, ka tas tikai varētu vēl vairāk saasināt situāciju Ukrainā, kas pakļauta Krievijas agresijai.

Tikmēr rietumvalstu līderi otrdien vienojušies, ka Maskavai jārēķinās ar jaunām sankcijām, ja Krievija vai tās apbruņotās teroristu bandas pārkāps 12.februārī Minskā noslēgto pamieru.

Ukraina bažījas, ka par teroristu bandu nākamā uzbrukuma mērķi var kļūt Mariupole, jo Krievijai nepieciešams sauszemes savienojums ar pērn anektēto Krimas pussalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu