Ukraina Minskas sarunās būtiski piekāpusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Minskas sarunās Ukraina ir būtiski piekāpusies, intervijā žurnālam «Telegraf» atzinis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš uzsvēra, ka Ukrainā ir izveidojusies ļoti smaga ekonomiskā situācija un valsts vadītājiem šobrīd svarīgākais ir apturēt asinsizliešanu.

Ārlietu ministrs arī atzina, ka Krievija, parakstot Minskas vienošanos, faktiski ir atzinusi, ka ir iesaistīta bruņotajā konfliktā Ukrainas austrumos. Tas pieminēts vienošanās punktos par ārvalstu karaspēka izvešanu un smagā bruņojuma atvilkšanu. Šajā punktā ir iekļautas reaktīvās sistēmas «Tornado S», kuras ir tikai Krievijas armijas bruņojumā un nekur nav nopērkamas.

Jau ziņots, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot ar 14.februāra pusnakti.

Izpildot Minskā noslēgtās vienošanās, Ukraina sākusi atvilkt smagos ieročus no frontes līnijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu