Ogļraktuvēs Austrumukrainā pēc sprādziena pazemē desmiti, gājuši bojā 32 ogļrači

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā, kuru kontrolē prokrieviskie separātisti, trešdienas rītā Zasjadko ogļu šahtā notika metāna un citu gāzu maisījuma eksplozija, kurā gājuši bojā 32 ogļrači, paziņoja Ukrainas Augstākās radas (parlamenta) spīkers Volodimirs Groismans.

Groismans paziņoja par šo traģēdiju, atklājot parlamenta sēdi, un lūdza deputātus godināt upuru piemiņu.

Ukrainas Neatkarīgās kalnraču arodbiedrības vadītājs Mihailo Voliņecs pirms tam paziņoja, ka sprādzienā pazuduši bez vēsts 47 ogļrači, bet no avārijas zonas izkļuvuši pieci ogļrači ar smagiem apdegumiem. Šahtā notiek glābšanas darbi.

Doņeckas apgabala valsts administrācija savā interneta vietnē paziņoja, ka sprādzienā gājis bojā vismaz viens ogļracis, seši guvuši dažāda smaguma apdegumus, bet vēl 43 atrodas nepieejamā zonā.

Sprādziens noticis ap pulksten 5.30 pēc pēkšņas metāna gāzes izplūšanas, kad pazemē 1200 metru dziļumā atradās 50 ogļrači. Tas nodarījis postījumus divos caurstaigājamos iecirkņos un vienā ogļu ieguves iecirknī, teikts apgabala administrācijas paziņojumā.

Separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienesta vadītāja Juliana Bedilo paziņoja, ka sprādziena brīdī pazemē bijuši 47 ogļrači, tai skaitā 33 - avārijas iecirknī. «Saskaņā ar provizoriskiem datiem viens cilvēks ir gājis bojā un pieci cietuši,» sacīja Bedilo.

Viņa paziņoja, ka sprādzienu izraisījis gāzu un gaisa maisījums, bet apstākļi vēl tiek noskaidroti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu