Kaujinieki Ukrainā kopumā ievēro uguns pārtraukumu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokrieviskie kaujinieki Ukrainā kopumā ievēro uguns pārtraukumu, lai arī pēdējo 12 stundu laikā fiksēti 12 pārkāpumi, paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs.

Atsevišķas bandas teritorijās, kuras patlaban nekontrolē Ukraina, turpina apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas, galvenokārt izmantojot šaujamieročus.

«No 3. marta plkst. 18 līdz 4. marta plkst. 6 no rīta pretinieks atklāja uguni uz Doņeckas apkaimes posteņiem Opitnoju, Peski un Berezoviju. Ap pusnakti noziedznieki atklāja artilērijas uguni uz Avdejevku, bet ar mīnmetējiem un zenītlielgabaliem apšaudīja Vodjanoju,» teikts paziņojumā.

Luhanskas apkaimē ar granātmetējiem un šaujamieročiem apšaudīts ciemats Sčastje. Netālu no apdzīvotās vietas Ļebedinskas pie Mariupoles Ukrainas pozīcijas apšaudījis snaiperis.

Pēdējās diennakts laikā fiksēts arī pretinieka bezpilota lidaparāts virs Krasnovkas un Znamenovkas.

«Kopumā kopš vakardienas plkst.18 teroristi 12 reizes lietojuši ieročus pret pretterorisma operāciju. Ukrainas spēki turpina nostiprināt aizsardzības līniju un gatavojas otrajam artilērijas sistēmu pārdislocēšanas posmam uz pozīcijām, kuras nosaka starptautiskā vienošanās,» paziņojis preses centrs.

Tikmēr grupas «Informatīvā pretošanās» koordinators, deputāts Dmitro Timčuks ierakstā «Facebook» vēsta, ka iezīmējas prokrievisko teroristu spēku centieni pastiprināti un vairāk lietot diversantu-izlūku grupas Ukrainas spēku aizmugurē.

Novoazovskas apgabalā prokrievisko teroristu taktiskā grupa cenšas nošķirt Ukrainas spēkus no Širokinas.

«Šajā apgabalā teroristi aktīvi demonstrē «karaspēka atvilkšanu», bet reāli dienā aizvestie ieroči naktī atgriežas pozīcijās - pēc pašu kaujinieku teiktā, «tiek griezts karuselis»,» norādīts paziņojumā.

Pretinieks aktīvi veic Ukrainas armijas kaujas pozīciju izlūkošanu vienlaicīgi vairākos virzienos. Tas iespējams tādēļ, ka aiz frontes līnijas Ukrainas spēku kontrole nav viengabalaina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu