Turcijas tiesa bloķē piekļuvi ateistu biedrības mājaslapai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas tiesa bloķējusi piekļuvi valsts pirmās ateistu biedrības mājaslapai, norādot, ka tā ir apvainojums reliģiskajām vērtībām, trešdien paziņojusi «Ateizm Dernegi» («Ateistu biedrība»).

Tiesa secināja, ka pērnā gadā Stambulā dibinātā «Ateistu biedrība» bijusi iesaistīta aktivitātēs, kas, iespējams, traucējušas sabiedrisko kārtību.

Biedrība nosodīja tiesas lēmumu, kuru uzskata par nedemokrātisku, nelikumīgu un kaitīgu Turcijas reputācijai ārvalstīs.

Intervijā Turcijas medijiem 2014.gadā biedrības dibinātāji norādīja, ka viņu izveidotās grupas mērķis ir «legāli atbalstīt tos, kurus apdraud viņu ateisma dēļ», pēc tam, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans izteicās, ka pastāv saikne starp ateismu un terorismu.

Erdogana kritiķi pārmet viņam pieaugošu noslieci uz autoritārismu, sevišķi pēc 2013.gadā notikušajiem protestiem pret valdību.

Turku pianistam Fazilam Sajam, kurš neslēpj, ka ir ateists, 2013.gadā tika piespriests desmit mēnešu ilgs nosacīts cietumsods par reliģisko vērtību aizskaršanu ar saviem ierakstiem tviterī, kurus tiesa atzina par apvainojumu islāmam.

Turcijas tiesas regulāri bloķē tīmekļa vietnes, ko uzskata par islāmu aizskarošām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu