Līdzgaitnieks sola publiskot Ņemcova ziņojumu par Krievijas agresiju Ukrainā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/yashin.ilya

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova līdzgaitnieks Iļja Jašins solījis publiskot nogalinātā politiķa ziņojumu ar pierādījumiem par Krievijas agresiju Ukrainā, vēsta britu laikraksts «The Times».

Ziņojuma vienīgā pilnā versija saglabājusies datorā Ņemcova dzīvoklī, norādīja Jašins, atgādinot, ka pēc politiķa slepkavības datora cieto disku izņēmuši izmeklētāji.

Tomēr visi Ņemcova savāktie pierādījumi atrodas drošībā, un nogalinātā politiķa līdzgaitnieki pēc šiem materiāliem centīsies rekonstruēt dokumentu.

Tas, ka Ņemcovs gatavojis šo ziņojumu, tapa zināms slepkavības naktī. Tika ziņots, ka dokumentos ir Donbasā kritušo Krievijas karavīru vecāku liecības.

Ņemcova savāktie pierādījumi Krievijas militārajai klātbūtnei Donbasā tika minēti kā viens no iespējamiem slepkavības motīviem.

Ņemcovs tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovam bija 55 gadi, bez viņa palikušas četras meitas un 87 gadus vecā māte. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās viņš atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā Ņemcovs tika ievēlēts par Jaroslavļas apgabala domes deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu