Džihādistu uzbrukumā Alepo dzīvību zaudējuši 34 cilvēki

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Al Qaeda» Sīrijas atzara - džihādistu grupējuma «Al Nusra» - uzbrukumā Sīrijas gaisa spēku izlūkdienesta bāzei Alepo trešdien dzīvību zaudējuši vismaz 34 cilvēki - 20 valdības drošības struktūru pārstāvji un 14 nemiernieki, vēsta Lielbritānijā bāzēta sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Tieši pirms uzbrukuma tunelī zem bāzes detonēts jaudīgs spridzeklis. Sprādziens bijis tik spēcīgs, ka plkst.15.31 pēc Griničas laika Eiropas Vidusjūras seismoloģijas centrs reģistrējis 2,3 magnitūdu svārstības.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies grupējums «Al Nusra». Pēc sprādziena bāzes apkaimē izraisījušās sīvas kaujas.

Seši mierīgie iedzīvotāji nogalināti, nemierniekiem apšaudot valdības kontrolētos Alepo kvartālus, norāda SOHR.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu