Eiropas Padome prasa nekavējoties atbrīvot ukraiņu lidotāju; jau 3 mēnešu badastreiks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Padomes dalībvalstu ministru komiteja trešdien aicinājusi Krievijas varas iestādes nekavējoties atbrīvot ukraiņu lidotāju Nadju Savčenko, pamatojot šo prasību ar humāniem apsvērumiem.

Ministri pauda nopietnas bažas par arvien sliktāko Savčenko veselības stāvokli. Viņa jau 11 nedēļas, protestējot pret nelikumīgo turēšanu Krievijā, turpina badastreiku.

Ārvalstu mediji vēsta, ka sievietes veselība arvien pasliktinās un viņa kopš badastreika sākuma zaudējusi jau vairāk nekā 20 kilogramus ķermeņa svara.

Ministru komiteja uzsvēra, ka jebkurai personai, kas aizturēta Eiropas Padomes dalībvalstī, ir jābauda Eiropas Cilvēktiesību konvencijā garantētās tiesības.

Tikmēr Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien nosūtījis vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lūdzot ukraiņu lidotāju atbrīvot.

«Es esmu nosūtījis vēstuli prezidentam Putinam ar lūgumu nekavējoties atbrīvot Nadeždu Savčenko, tostarp medicīnisku iemeslu dēļ,» paziņoja Porošenko.

Kremlis apsūdz 33 gadus veco Savčenko divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, un pret viņu ierosināta arī krimināllieta par robežas nelikumīgu šķērsošanu. Savčenko pati norāda, ka pāri Krievijas robežai pārvesta ar varu un tikusi nolaupīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu