Austrumeiropiešu grupējums «Krievi» kontrolē narkotiku tirdzniecību Belfāstā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļīrijas policija atklājusi, ka austrumeiropiešu banda narkotiku pārvietošanas aizsegam Belfāstā izmantojusi māti ar bērnu, raksta «Baltic Ireland».

Grupējums, kas pazīstams ar segvārdu «Krievi», ātri reaģējis uz plašajiem policijas reidiem, kas pilsētā tika veikti šonedēļ, un A klases narkotikas tūkstošiem mārciņu vērtībā pārvietojis uz drošāku vietu.

Policijas narkotiku apkarošanas reidi notika sešus mēnešus pēc tam, kad «Sunday World» žurnālisti pirmo reizi atklāja, ka Belfāstas dienvidu daļas publiskajos parkos notiek narkotiku tirdzniecība. Policija savā ziņojumā informēja, ka pagājušajā vasarā tika atklātas divas vietas, kur tiek tirgotas narkotikas, galvenokārt tas tika noteikts pēc ziņojumiem par atrastām šļircēm.

Belfāstas dienvidu daļā plaukst un zeļ heroīna tirdzniecība, neskatoties uz to, ka pagājušajā mēnesī saistībā ar šiem noziegumiem ir arestēti 27 cilvēki. Policija veic regulārus un plašus reidus, taču žurnālisti atklājuši, ka tieši pirms šiem reidiem milzīgs daudzums narkotiku tiek pārvietotas.

Maskējas par jauno māmiņu

Liecinieki pastāstījuši, ka divi melni «Mercedes» auto piebraukuši pie kādas mājas, kur bijis paredzēts pretnarkotiku reids. Turpat uz ielas jaunai sievietei ar bērnu ratiņiem tikušas iedotas divas lielas polsterētas aploksnes, kuras jaunā māmiņa ievietojusi zīdaiņa piederumu somā un pēc tam mierīgi devusies projām.

Tiek ziņots, ka «Krievi», kas pārņēmuši kontroli pār narkotiku tirdzniecību Belfāstas dienvidu daļā, šajā rajonā ir iegādājušies vairākus īpašumus.

Dublinā bāzētā banda, kuras locekļi ir galvenokārt Lietuvas un Latvijas valstspiederīgie, ir ārkārtīgi labi organizēta un bruņota.

Tās dīleri tirgo ļoti augstas kvalitātes kokaīnu, heroīnu un kristālisko metamfetamīnu par 25 £ paciņā, izstumjot no tirgus vietējos narkotiku tirgotājus.

Darījums pabeigts dažu minūšu laikā

Viņu metode ir vienkārša – pircējs sazinās ar vienu no galvenajiem izplatītājiem pa tālruni, vienojas par tikšanos un darījums tiek pabeigts dažu minūšu laikā. Pārdevējs ierodas uz velosipēda, pircējs pasniedz naudu, pretī saņemot narkotikas. Saruna nenotiek, un pārdevējs var pazust dažu sekunžu laikā.

Liecinieki ziņo, ka bieži vien tirdzniecība notiek gaišā dienas laikā, bet visi policijas centieni to apkarot nav devuši rezultātus.

Par ienesīgo biznesu Belfāstas dienvidu daļā cīnās vismaz divi organizēto ārvalstu noziedznieku grupējumi. Viens no tiem ir «Krievi», kas Ziemeļīrijā organizējuši vairākus bordeļus, kurp piegādā sievietes no Austrumeiropas, piespiežot viņas kļūt par seksa industrijas verdzenēm, kā arī liekot kļūt par kurjerēm, kas ieved narkotikas Ziemeļīrijā. Ar «Krieviem» sadarbojas arī Ulster Volunteer Force (UVF) – paramilitārs grupējums, kurš Īrijā, Apvienotajā Karalistē un ASV tiek uzskatīts par teroristu organizāciju. Līdztekus Belfāstai grupējums ir pārņēmis narkotiku tirdzniecību arī Portadaunā.

Policijas statistika liecina, ka Ziemeļīrijā visbiežāk konfiscētā narkotika ir marihuāna, tai seko hašišs, benzodiazepīns un kokaīns. Taču Belfāstas parkos visplašāk tiek pārdots heroīns, liecina policijas informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu