Krievijas iedzīvotāji atbalsta «brīvprātīgo» karošanu Donbasā

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Krievijas iedzīvotāju pozitīvi izturas pret to, ka Donbasā karo Krievijas «brīvprātīgie», un neiebilstu pret to, ka tur būtu arī Krievijas regulārās armijas karavīri, liecina Levadas centra aptaujas dati.

52% pozitīvi izturas pret Krievijas «brīvprātīgo» karošanu Donbasā, bet 31% - negatīvi.

Savukārt 45% respondentu, uzzinājuši, ka Donbasā karo Krievijas kadru karavīri, pret to izturētos pozitīvi, bet 35% - negatīvi.

Turklāt 25% ir pārliecināti, ka Austrumukrainā jau tagad ir Krievijas karavīri, bet 53% viņus tur nemana.

34% aptaujāto uzskata, ka Krievijas un Ukrainas starpā ir karš, bet 60% to noliedz.

Turklāt 60% ir pret Krievijas karaspēka ievešanu Donbasā. Par šo ideju iestājušies tikai 25% aptaujāto.

44% Krievijas iedzīvotāju ir gatavi atbalstīt Krievijas varasiestādes, ja ar Ukrainu būtu atklāts militārs konflikts. 39% neatbalstītu Kremli šajā situācijā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu