Saūda Arābija mudina sākt sauszemes karu pret «Islāma valsti»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijas ārlietu ministrs princis Saūds al Faisals ceturtdien aicināja ASV vadīto koalīciju sākt sauszemes karu pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Saūda Arābija iekļauta ASV vadītājā koalīcijā, kas līdz šim pret grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām vērsusi vienīgi gaisa triecienus.

Karaliste «uzsver vajadzību piegādāt militāros līdzekļus, kas ļautu cīnīties ar šo izaicinājumu uz sauszemes», Feisals norādījis preses konferencē pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju.

ASV gaisa kampaņai pret «Islāma valsti» pievienojušās vairākas arābu valstis.

ASV prezidents Baraks Obama, cenzdamies izvairīties no ilgstoša sauszemes kara, atbalsta gaisa kampaņu, bet izslēdz sauszemes karaspēka nosūtīšanu.

Feisals brīdinājis arī par Irānas augošo ietekmi Irākā un apsūdzējis šiītu Islāma Republiku, ka tā, palīdzot cīņā pret «Islāma valsti», «pārņēmusi» savu arābu kaimiņu.

«Tikrīta ir pirmais piemērs tam, par ko mēs uztraucamies. Irāna pārņem valsti,» sacījis Feisals.

ASV ģenerālis Mārtins Dempsijs otrdien sacījis, ka Irānas palīdzība Irākai Tikrītas atgūšanas kampaņā varētu būt «pozitīva lieta», ja tā neuzkurinās sektantismu.

Saūda Arābija, kurā dominē sunnīti, ir nobažījusies par savas galvenās sāncenses - Irānas - ambīcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu