Aculiecinieki: Grupējums «Boko Haram» Nigērijā nogalinājis 68 cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu grupējuma «Boko Haram» teroristi slaktiņā Ndžabas ciematā Nigērijas ziemeļaustrumos nogalinājuši 68 cilvēkus, no kuriem daudzi bijuši bērni, ceturtdien pavēstījuši aculiecinieki.

Smagi apbruņoti kaujinieki otrdien «no visām pusēm» uzbrukuši ciematam Borno štatā, pastāstīja 62 gadus vecā Falmata Bisika, kurai izdevies aizbēgt uz štata galvaspilsētu Maiduguri.

«Teroristi bija apbruņojušies līdz zobiem,» stāstīja aculieciniece. Viņa redzējusi nemierniekus šaujam uz bēgošiem iedzīvotājiem, arī «pusaudžiem un veciem cilvēkiem».

«Diez vai es tur kādreiz atgriezīšos,» teica sieviete. «Četri no maniem mazbērniem ir nogalināti.»

Cits aculiecinieks Mimuni Haruna stāstīja, ka ilgstošā uzbrukuma laikā slēpies skābbarības bedrē aiz savas mājas. Pēc tam viņš aizbēdzis uz Maiduguri, kas atrodas 50 kilometrus uz ziemeļiem no Ndžabas.

«Es piedalījos līķu skaitīšanā. Bija nogalināti 68 cilvēki,» stāstīja 42 gadus vecais Haruna. «Lielākā daļa mūsu ciemata māju ir sagrautas.»

Savukārt pašaizsardzības vienības pārstāvis Ali Mulai pastāstīja, ka uzbrukums sācies ap plkst.5 no rīta pēc vietējā laika.

«Upuru vidū bija zēni un meitenes vecumā no 13 līdz 19 gadiem un vecāki iedzīvotāji, kurus nošāva vai nokāva,» stāstījis Mulai.

Cits Ndžabas pašaizsardzības vienības pārstāvis, kurš vēlējies palikt anonīms, apliecināja, ka uzbrukums noticis un tajā nogalināts arī viņa tēvs.

Viņš uzskata, ka uzbrucēji nākuši no Gvozas, kur «Boko Haram» koncentrē spēkus. Gvoza ir Borno štata pilsēta, kurā «Boko Haram» līderis Abubakars Šekau pirmoreiz paziņoja par kalifāta izveidi Nigērijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu