Uzbrukumā Sīrijā nogalināti vairāki džihādistu grupējuma «Nusras fronte» līderi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas ziemeļrietumos ceturtdien notika uzbrukums džihādistu grupējuma «Nusras fronte» līderiem, un vairāki no viņiem tika nogalināti, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Uzbrukums tika vēsts pret «Nusras frontes» līderu sanāksmi Idlibas provincē.

«Sīrijas Cilvēktiesību observatorijai» nebija zināms, vai starp nogalinātajiem ir šā grupējuma vadītājs Abu Mohameds al Džolani un vai uzbrukumu īstenojis Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vai ASV vadītā starptautiskā koalīcija, kas izveidota cīņai pret džihādistiem Irākā un Sīrijā.

ASV Aizsardzības ministrijas (Pentagona) preses sekretārs pulkvedis Stīvs Vorens nevarēja apstiprināt ziņu par «Nusras frontes» līderu nāvi, bet piebilda, ka ASV un koalīcija pēdējās dienās nav īstenojušas gaisa triecienus šajā rajonā.

«Nusras fronte» paziņoja, ka gaisa triecienā Idlibas provincē nogalināts grupējuma militārais komandieris Abu Homams al Šami un vēl trīs šā grupējuma līderi Abu Musabs Falastini, Abu Omars Kurdi un Abu Baraa Ansari.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra nosauca šo uzbrukumu par «unikālu operāciju», kuru īstenojusi Sīrijas armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu