«Islāma valsts» Irākā noposta seno asīriešu pilsētu Nimrudu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» Irākā ir sācis nopostīt seno asīriešu pilsētu Nimrudu, un tas ir jauns šā grupējuma uzbrukums valsts vēsturiskajam mantojumam, ceturtdienas vakarā paziņoja Irākas valdība.

«Islāma valsts» ir sākusi nolīdzināt Nimrudu, lietojot smagās automašīnas, paziņoja Tūrisma un senlietu ministrija oficiālā «Facebook» lapā.

Irākas senlietu resora amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, apstiprināja šīs ziņas un informēja, ka postīšana sākusies ceturtdien pēc musulmaņu dienas vidus lūgšanām. Notikuma vietā ir redzētas arī kravas automašīnas, kas var būt izmantotas senlietu aizvešanai.

«Līdz šim mēs nezinām, cik lielā mērā tā (Nimruda) ir iznīcināta,» sacīja šī amatpersona.

Nimruda ir dibināta 13.gadsimtā pirms mūsu ēras un atrodas pie Tigras upes apmēram 30 kilometrus no Mosulas, kas ir Irākas otra lielākā pilsēta un galvenais «Islāma valsts» bastions Irākā.

Liela daļa Nimrudas artefaktu atrodas dažādos muzejos, tostarp Mosulā, Bagdādē, Parīzē un Londonā, bet senajā pilsētā vēl arvien ir milzīgās «lamassu» (spārnotu vēršu ar cilvēka galvu) statujas un seni ciļņi.

«Islāma valsts» pirms nedēļas publicēja videoierakstu, kurā šā grupējuma kaujinieki ar āmuriem iznīcināja senlietas Mosulas muzejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu